Product koppelen met statiegeld

Je komt geregeld producten met statiegeld tegen. Hoofdzakelijk in winkels waar je dranken kunt kopen. In dit artikel gaan wij je uitleggen hoe je statiegeld aan je product kunt toevoegen.

Hoe kan ik statiegeld toewijzen aan een product?

Om statiegeld te koppelen aan een producten moet het volgende gebeuren:

Statiegeld als product toevoegen

Als je een product met statiegeld wil aanmaken ga je eerst links in de kolom naar [Producten] en klik je vervolgens rechts bovenaan op [Toevoegen].
Geef het nieuwe product de productnaam [Statiegeld - (bedrag hier invullen)].
Navigeer naar [Prijzen]. Klik op het [tandwiel] en verander [BTW tarief] naar "[0%]World(Special: emballage/packaging)". Klik dan op [Opslaan].
Verander bij [Voorraad eigenschappen] het [Voorraad gedrag] naar [Onbeperkt] en [Bestelbaarheid] naar [Altijd].
Klik vervolgens rechts boven in op [Product aanmaken].

Het product statiegeld instellen in de app

Open je App store en klik vervolgens op [Product add-on groepen]
Klik op [Aanmaken]
Naam mag je invullen naar eigen keuze voor dit voorbeeld : "statiegeld fles (0,50 l)". Bij Type moet je de optie [Verplichte add-on] selecteren en Positie moet op 0 staan. Klik vervolgens op [Opslaan].
Klik op [Opties] en voeg ons net aangemaakte "Statiegeld" product toe. Bewerk de prijs naar het gewenst statiegeld bedrag en klik op [Opslaan].
Klik nu op [Producten die deze opties gebruiken]. Hier zie je de producten die al gekoppeld zijn aan het statiegeld.
Om producten toe te voegen klik je vanuit hier op de grote groene knop [Voeg producten toe aan de product add-on groep].
Vanuit hier kun je zoeken naar specifieke producten die je toe wil voegen. Met het knopje [Acties] kun je alle producten op de huidige pagina selecteren maar ook de geselecteerde producten toevoegen.
Als je nu op de [POS] het product selecteert komt er een regel onder te staan [+statiegeld].