Cadeaukaarten gebruiken op de POS
Zodra de knoppen zijn ingesteld voor de POS zijn deze zichtbaar op het hoofdscherm van je POS. Hieronder staat uitgelegd hoe je van deze knoppen gebruik maakt en hoe je de cadeaukaart gebruikt als deze is aangemaakt en een klant ermee wil betalen.

Knoppen op de POS

Cadeaukaart aanmaken
Om een cadeaukaart aan te maken maak je gebruik van de knop [cadeaukaart].

Zodra je hierop hebt gedrukt zal een nieuw venster zich openen op de kassa.

Hier kun je handmatig een kaartnummer invoeren maar als de kaart ook een streepjescode heeft kan deze hier ook gescand worden. Geef vervolgens het saldo aan dat erop moet komen te staan en klik op [accepteren]. Vervolgens kan de kaart als een normaal product afgerekend worden.

Cadeaukaart opwaarderen
Om een cadeaukaart op te waarderen maak je gebruik van de knop [opwaarderen].
Zodra je hierop gedrukt hebt zal een nieuw venster zich openen op de kassa.

Hier kun je wederom handmatig of met de scanner (indien de kaart een streepjescode heeft) een cadeaukaart invoeren. Geef aan met wat voor bedrag je het saldo van de kaart wil
verhogen en klik dan op “accepteren”. De verhoging van het saldo kan hierna als een normaal product afgerekend worden.

Cadeaukaart gebruiken
De cadeaukaart kan heel eenvoudig gebruikt worden om mee te betalen. Voer eerst de producten toe die de klant wil kopen. Druk op betalen en selecteer op het volgende scherm bij de betaalmethoden de “cadeaukaart”. Zodra je hierop gedrukt hebt zal de kassa een nieuw venster openen waar je je cadeaukaart moet scannen of handmatig in moet voeren.

Let op! Vergeet niet de PIN code in te voeren van de cadeaukaart als deze aanwezig is op de kaart. Zoals bijvoorbeeld bij de VVV kaarten.

Je zult dan direct zien hoeveel saldo er op de kaart staat.
Druk vervolgens op [bevestigen] en hierna op betalen. Het bedrag zal automatisch van de cadeaukaart afgetrokken worden. Indien dit niet het maximale bedrag is van de kaart, blijft de rest er gewoon op staan.

Hoe kun je de cadeaukaarten instellen in de Backoffice?. Dat word allemaal uitgelegt in de volgende artikel: Cadeaukaarten beheren