Bestelling aanmaken op de POS

Dit is een handige functie voor als je een bestelling wil aanmaken zodat de klant deze later in de winkel kan komen ophalen. Een voorbeeld is een klant die wekelijks iets komt ophalen. Op deze manier kun je de bestelling al klaar hebben staan als de klant naar je winkel komt.

Bestelling aanmaken

Selecteer een klant toe.
Voeg de producten toe aan het betaalscherm die de klant wil.
Selecteer “Betaal”.
Selecteer nu “Gedeeltelijke levering”.
Zet alle producten op 0 en selecteer vervolgens “Bevestigen”.
Klik nu op “Op bestelling” rechts bovenaan en vervolgens “Betaal”.

De bestelling is nu aangemaakt en je ziet dat er 0 producten zijn uitgeleverd.

De bestelling ophalen

Selecteer in het menu aan de linkerkant het pasjes icoontje. Hier staan al je aangemaakte bestellingen in die nog niet zijn uitgeleverd.
Let op! Dit kunnen dus ook bestellingen zijn die wel zijn uitgeleverd maar nog niet betaald.
Zoek de gewenste bestelling op door boven in de balk te zoeken op naam of bestelnummer.
Selecteer bij de bestelling die je hebt opgezocht “Ophalen”.
In het volgende scherm kies je de hoeveelheid van de producten die je op wil halen en selecteer je vervolgens weer “Ophalen”.
Nu klik je op “Ophalen afronden”. Op dit moment wordt er ook een bonnetje uitgedraaid.

De bestelling laten betalen

Klik op de 2 pijltjes in het menu aan de linkerkant.
Zoek hier de gewenste bestelling op en klik erop.
Op het volgende scherm zie je de producten die in de bestelling zitten. Als de bestelling nog niet is betaald staat dit hier ook aangegeven.
Klik hier op “Volledige bestelling factureren”.
Er zijn nu 2 nieuwe icoontjes zichtbaar geworden. Mail icoontje om de factuur te mailen en het euro tekentje.
Om te laten betalen klik je op het euro tekentje.
Selecteer vervolgens de gewenste betaalmethode en rond de betaling af.